marți, 15 aprilie 2008

Sa fie muzica (2)

Inca un rand de interventii muzicale.

1. Joy Division- Atmosphere

Desi Trainspotting a ramas celebru pentru alte cantece precum Underworld- Born Slippy , Iggy Pop- Lust for Life, sau Lou Reed -Perfect Day, alegerea mea numarul unu ramane acesta . Joy Division canta un asa-zis "post-punk dark lyricism" ,putin cam "emo" in standardele prezente, insa una peste alta au avut o interventie inspirata in peisajul muzical.
Mai multe creatii Joy Division se gasesc in biografia sub forma cinematografica a lui Ian Curtis , Control (2007). Un film putin dezamagitor , pentru ca alege sa trateze doar doua ipostaze ale solistului , uitand de cea din procesul crearii muzicii.

2.The Drifters- White Christmas

Tot de pe soundtrack-ul Home Alone(1, de aceasta data), care este o sursa perfecta pentru cantece de atmmosfera specifica.

3. Toots& The Maytals- 54-46 Was my Number

Putin reggae extras din This is England, un film recent cu neonazi englezi (nu este cazul sa apara entuziasm aici, filmul acesta merge in atatea directii incat nu spune in final nimic).

4.Tom Waits - I Beg Your Pardon
Interpretarea live se gaseste aici. Tom Waits s-a ocupat in totalitate de coloana sonora a filmului One From the Heart.

5. Counting Crows- Colorblind

O balada sensibila din Cruel Intentions.

6.James Taylor- Fire and Rain

Preferata familiei neconventionale din Running on Empty , care nu ezita sa-si transforme viata intr-un musical ori de cate ori simtea nevoia.

7
.Frank Sinatra- I Won't Dance

Pe asta dansa Mel Gibson in What Women Want
"There's Way too much estrogen on television these days.And as we all know,the perfect antidote for estrogen...is Frank."

8.Dick Dale- Misirlou

Pentru unii va fi probabil o surpriza sa afle ca nu Black Eyed Peas au compus cantecul asta. Pulp Fiction l-a facut celebru.

9.Kool G Rap - OZ theme

Pentru cine inca mai viseaza tema de la inceputul fiecarui episod din OZ - Federal Prison.

10.Thin Lizzy- Jailbreak

Am ales Jailbreak din Detroit Rock City, desi nu este neaparat reprezentativ pentru acest film in care apare in proportie covarsitoare Kiss . Un film de voie buna , pentru rebelii din noi.

Niciun comentariu: