miercuri, 27 februarie 2008

Mysterious Skin (2004)

Filmul in sine este de ajuns sa-ti provoace niste sentimente puternice.Subiectul este centrat pe efectele pe care le are abuzul fizic suferit in copilarie de cei doi protagonisti si cum fiecare face fata problemei in mod total diferit. Pe parcurs apar niste situatii insolite si/sau presarate cu putina violenta. Totusi, marele merit al acestui film este de a nu fi moralist.Pe langa faptul ca este printre putinele filme cu un impact puternic asupra mea(si nu numai a mea) , prezinta o poveste destul de "deranjanta" la privit , cu comportamente "deviante" , fara a sanctiona in vreun fel acesta iesire din normal.
Exista momente de contemplare in film care ma duc cu gandul la tipul din American Beauty si fascinatia sa pentru tot ce-l inconjura(a se vedea filmarea cu punga luata de vant care levita oscilant deasupra trotuarului).
Personajele par astfel concepute incat oricate lucruri ciudate li s-ar intampla, nu inspira mila (nu se intampla prea des, nu? :) )
De remarcat Joseph Gordon-Levitt ca actor , foarte convingator in rol.

Filmul este regizat de Gregg Araki, un fel de revelatie a cinematografiei independente americane a ultimilor ani. El si-a facut o traditie din filmele cu subiecte extreme ,homosexuali cat cuprinde, violenta, sex .
Cateva exemple: The Living End(1992),Totally Fucked Up(1993), The Doom Generation(1995), Splendor(1999),Smiley Face(2007).


"The summer I was 8 years old, five hours disappeared from my life. Five hours. Lost. Gone without a trace.Last thing I remember I was sitting on the bench at my Little League game. It started to rain. What happened after that remains a pitch black void..."

2 comentarii:

Alexandra Magearu spunea...

thanks for this movie on New Year's Eve :D :X...nici ca mergea altceva mai bien decat doua filme cu tema homosexuala :)

Oana spunea...

uuh..nu asta a fost intentia mea :)) da erau cele mai tari filme pe care le vazusem recent. oricum am stat mai bine la caldura , intuneric,alcool etilic si tutun .