miercuri, 27 februarie 2008

Pink Flamingos

(grotesc si contra-cultura)

Gata, a venit timpul sa scriu despre unul dintre filmele cele mai socante pe care le-am vazut. Ce-nteleg eu prin socant? Pai...cam ce e-n filmul asta(sau in Taxidermia).

Filmul dateaza din 1972 si este recunoscut ca fiind "a filthy classic" . Si "filthy " nu e numai la figurat, pentru ca grotescul este aratat in toata splendoarea lui.
Da, imaginea alaturata reprezinta personajul principal, cunoscutul(sau nu?) travestit american Divine(pe numele real Harris Glenn Milstead).
Care are o famile foarte interesanta: o mama supraponderala care sta intr-un patut de copil si un baiat cu fantezii sexuale putin..ciudate.
Filmul a ramas atat de tare in memoria colectiva incat actorii loviti la un moment dat de perspectiva de a juca intr-un film al lui il intreaba pe Waters daca vor fi nevoiti sa faca ceva asemanator cu ce a facut Divine in scena finala a lui Pink Flamingos.

Singura caracteristica pozitiv morala pe care o pot extrage din film suna cam asa "every fat lady has her eggman " :) Ce dragut , nu? (oarecum...)


Mic amanunt de final : John Waters,(regizorul acestei..chestii) considera ca cel mai socant film din punctul sau de vedere este Salò al lui Pasolini. Subscriu.

Niciun comentariu: