marți, 4 martie 2008

The Hudsucker Proxy

Avand in vedere dezodamantul celei mai recente editii a premiilor Oscar , si mai specific recunoasterea pe multe planuri a filmului No Country For Old Men , asta mi-a readus in vedere contributia cinematografica a fratilor Coen.
Un comentariu facut la stiri spunea ca premierea celor doi reprezinta o incluziune a lor in lumea "oficiala" a Hollywoodului ,caci pana acum erau considerati niste "outsideri". Asa o fi, insa silul lor este destul de distinctiv si sper sa nu ii vad regizand Spiderman 6 prea curand. :)

Cand e vorba de Joel&Ethan Coen, primele titluri care vin in minte sunt Miller's Crossing (1990), Barton Fink (1991),Fargo (1996),The Big Lebowski (1998) .
Ei au si o slabiciune pentru anumiti actori, care apar in mai multe din filmele lor, (Frances McDormand , Steve Buscemi,John Turturro,John Goodman).
The Hudsucker Proxy (1994) e un film realizat intr-un stil specific , cu o poveste atipica intr-un context potential tipic.
Desi oamenii au apreciat in general mai mult The Big Lebowski pentru filosofia urbana si mesajele subtile despre societate , slabiciunea mea de la Coen Bros ramane Hudsucker Proxy , pentru ca pare realizat din alta lume . Unele cadre sunt foarte rapide, altele sunt foarte lente, personajele sunt desprinse dintr-un spectacol american de duminica seara din anii '50 . De neuitat scena de la inceput, cand patronul Waring Hudsucker se arunca in gol cu un zambet satisfacut pe fata . Goodbye cruel world ...

Niciun comentariu: