sâmbătă, 8 martie 2008

Johnny Got His Gun


Pentru cei ce inca se mai intreaba din ce film sunt insertiile din videoclipul "One" -Metallica (*credite lui wefgef ca mi-a semnalat chestiunea ) , este vorba de Johnny Got His Gun, aparut in 1971. Filmul este regizat de Dalton Trumbo ,autorul cartii care a stat la baza.
"Inside me I'm screaming, nobody pays any attention. If I had arms, I could kill myself. If I had legs, I could run away. If I had a voice, I could talk and be some kind of company for myself. I could yell for help, but nobody would help me."

Conceput ca un protest la adresa razboiului (cartea a aparut in 1939, cand problema era cat se poate de actuala), prezinta un experiment aplicat pe un fost participant la ostilitati.Ramas fara membre, fara simturi, este tinut in viata doar pentru studii stiintifice.Chinuit de amintirile vietii pre-inrolare,isi mai doreste un singur lucru... Poate de aceea are pe alocuri tenta de SF, si unii ar zice si ca e prea romantat in descrierea sentimentelor acestui Joe.E totusi o varianta de a raspunde la intrebarea "care sunt semnele fizice si psihice pe care le lasa razboiul intr-o persoana?".
"But if you stay in the game long enough, you've got to lose. And once you've lost there's no way back, no way at all."
..ar fi concluzia in povestea lui Dalton Trumbo.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Asta da muzică. :-) Cică vine Metallica în Romania anu ăsta...

Oana spunea...

Asta da muzica ,eh? Da la Tom Waits n-ai zis nimic :p

Anonim spunea...

stiti cumva daca romanul a fost tradus in limba romana?